Inspiratiebronnen

Mijn levensinspiratie startte in in het begin van de negentiger jaren toen ik begon met mediteren. Ik deed dit in de traditie van Thich Nhat Hanh in een centrum 'leven in aandacht’. De vele boeken van Thich Nhat Han en de retraites die ik heb bijgewoond in zijn traditie zijn een grote bron van inspiratie voor me geweest. In de aandacht, de vertraging, ervoer ik een hele nieuwe kwaliteit van leven.  

Een aantal jaren studie aan de school van Zijnsoriëntatie waarvan Hans Knibbe de oprichter is heeft mij in contact gebracht met de verschillende perspectieven vanwaaruit we kunnen leven. Er ging een wereld voor mij open. 

Ik heb zo'n zeven jaar gewoond in de spirituele woongemeenschap  Venwoude. Hier heb ik  al mijn overlevingspatronen onder ogen gezien en geleerd hoe het is om in verbinding met anderen te leven. Maar het belangrijkste is dat ik heb geleerd hoe het is om te leven met bezieling en vanuit mijn hart. Chahat was en is een inspirerend voorbeeld voor mij van liefdevolle helderheid. 

Ik heb een tiental 'Mondo Zen' retraites bijgewoond van Roshi Jun Po Denis Kelly   (oprichter van Hollow Bones) en vanRoshi Doshin Michael Nelson. Deze prachtige mensen en krachtige leraren hebben mij vertrouwd gemaakt met ‘deep clear heart mind bewustzijn’ en mij geleerd hoe negatieve emotionele reactiepatronen kunnen worden getransformeerd in wijze, compassievolle antwoorden.  

Daarnaast heb ik nog drie inspiratiebronnen die ik niet onvermeld wil laten:

  • Marc Gafni is een spiritueel leider die op ieder Festival of Love op zijn eigen gepassioneerde wijze de volgende boodschap overbrengt: ’We live in a world of outrageous pain. The only answer to outrageous pain is outrageous love’. 

  • Simone, Frank, Petrus en ik hebben enkele jaren geleden Pure Verlichting in het leven geroepen; we komen wekelijks samen en in ons samenzijn heb ik al ontelbare malen verlichting kunnen ervaren. Een enorme bron van inspiratie in mijn leven en ook voor de sessies die ik aanbied. 

  • Frank van Haaren is mijn leraar en inspirator in de Qigong. 

"We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt”. Albert Einstein