top of page
042B6091 copy_edited_edited.jpg

Lunchpauze-Qigong

Na de lunchpauze weer ontspannen, helder en opgeladen aan de slag.

Heb jij dat ook?

 

  • Dat je je maar niet los kunt maken van je werk en je computer?

  • Dat je jezelf gewoon niet de ontspanning geeft die je nodig hebt?

  • Dat je lichaam signalen geeft die wijzen op spanning en blokkades zoals pijn in nek, schouders of rug?

  • Dat je hoofd maar doorgaat met denken en piekeren, je de uitknop niet kunt vinden?

  • Dat je jezelf niet de ontspanning geeft die je nodig hebt?

  • Dat je vaak op wilskracht door de dag heen buffelt en moeheid je vergezelt?

  • Dat je niet helder bent?

Wij mensen in de westerse wereld zijn vaak het contact met ons lichaam kwijtgeraakt. Zeker nu we dag in dag uit achter de computer zitten. Onze aandacht is voortdurend naar buiten gericht.


Hoe zou het zijn om ...

 

... jezelf halverwege de dag los te maken van je activiteiten? Je hoofd leeg te maken, je lichaam te ontspannen en op te laden? Zodat je met hernieuwde energie en een frisse blik je werkzaamheden weer voort kunt zetten?


Wanneer? Hoe vaak?

 

Ik bied op dinsdag en vrijdag in de lunchpauze Qigong aan. Van 13.00 - 13.30 uur. Online, live via Zoom. Je kunt per dag/week bekijken hoe vaak en op welke dagen je meedoet. Dat is aan jou.

 


Wat doen we tijdens de lunchpauze-Qigong?

Gedurende een half uur doen we met elkaar een aantal oefeningen uit de Zhineng Qigong. Het betreft meditatieve bewegingen met veel herhaling. Niet moeilijk en zeer effectief. Je hoeft geen speciale kleding aan te trekken.

 


Wat is Qigong? Wat levert het op?

 

Qigong is een oude Chinese bewegingskunst. Qigong betekent 'vaardig worden' met energie'. Het bestaat uit eenvoudige meditatieve bewegingen die helpen om het lichaam goed te laten doorstromen. De bewegingen zijn zacht en natuurlijk. Fysieke klachten aan nek, schouders en rug nemen af of verdwijnen. Qigong geeft verbinding tussen lichaam en geest; het effect is helderheid en ontspanning. Qigong in de lunchpauze is een unieke gelegenheid om jezelf te 'resetten'. Na een half uur bewegen zet je je werkzaamheden weer voort met een frisse blik, ontspannen lichaam en hernieuwde energie. Deelnemers ervaren dit als een waardevol onderdeel van de dag. Het wordt ervaren als 'fijn en verstillend', het geeft ontspanning, energie en structuur aan de dag.

 

Jouw investering

Motivatie en intentie maken de weg vrij om dit deel te laten worden van jouw dagelijks leven. En de kosten? Een financiële bijdrage op donatiebasis: je bepaalt zelf je bijdrage.

bottom of page