Veroon_nw-001.JPG

Over mij

Mijn naam

Ik heet Veronica Verhees. Sinds iemand mij verteld heeft dat Veronica ‘het ware gezicht’ betekent is de naam een bron van inspiratie voor me geworden.  

 

Ik heb nóg een naam, Jikai. Deze naam heb ik in 2017 ontvangen van mijn Zenleraar, Doshin Michael Nelson. De naam betekent ‘Ocean of Compassion’. Prachtig nietwaar?! Ook deze naam is een bron van inspiratie in mijn leven.

Mijn passie
Van ergotherapie naar coaching en qigong 

Van huis uit ben ik opgeleid tot ergotherapeut. Een ergotherapeut analyseert, traint en zoekt naar creatieve oplossingen om mensen met beperkingen weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Heel mensgericht, praktisch en doelgericht. 

Na jaren van proeven aan verschillende leerscholen heb ik mijn weg, mijn passie gevonden in coaching en in qigong. Het gaat mij erom dat mensen thuiskomen bij zichzelf - in hun lichaam en via het lichaam - en zo hun volledige potentieel tot hun beschikking krijgen. Een inspirerende en verrijkende reis die ik zelf nog steeds maak en die alsmaar verdergaat. Zo’n reis gun ik iedereen! Dit is de drijfveer voor de oprichting van ‘Jikai Coaching & Qigong’. Een bron van inspiratie voor mezelf en hopelijk ook voor vele anderen. 

De beweging naar binnen
De beweging naar binnen

Een belangrijk deel van mijn leven lag mijn aandacht buiten mezelf: ik deed mijn best om niet uit de toon te vallen of door de mand te vallen. Ik had daardoor weinig contact met mijn lichaam, ik leefde op wilskracht, en putte mezelf uit. De afgelopen twintig jaar heb ik in toenemende mate de beweging naar binnen gemaakt.

 

Ik heb ontdekt: 

 

  • hoe heerlijk het is om mijn eigen dans te dansen en mijn eigen geluid te maken

  • hoe vervullend het is om stil te staan en stil te zitten

  • hoe verrijkend het is om te leven vanuit verbinding met mijn lichaam

  • hoeveel ontspanning en ruimte het geeft om pijn toe te laten

  • hoe ik in contact kan komen met zachtheid en intuïtief weten.
     

Die rijkdom gun ik iedereen!

Kwaliteiten
Mijn kwaliteiten

​Mijn intentie is om open, eerlijk, kwetsbaar en integer te zijn. Anderen ervaren mij als moedig en krachtig. Mensen komen graag bij mij omdat ze zich bij mij veilig voelen. Ze voelen zich gehoord en gezien en ervaren de ruimte om dat wat zich aandient verder te onderzoeken en op een dieper niveau te ervaren.

"There is a huge amount of unnecessary suffering in the world - unnecessary because it does not arise directly from our life circumstances but from the conditioned way in which we react to our own memories, stories and beliefs”. Jun Po Denis Kelly, Roshi