top of page
Qigong
Qigong

Qigong is een tweeduizend jaar oude Chinese bewegingskunst. Qi is kortweg energie. Gong is vaardig worden, toewijding geven aan. 

Qiqong betekent meester worden over energie. Het is een meditatieve bewegingsvorm waarbij lichaamshouding, visualisatie en gerichte oefeningen helpen om energie vrij door het lichaam te laten stromen. Blokkades - zoals pijn en stijfheid - nemen af. Het zelfhelend vermogen wordt groter. 

 

Qigong draagt bij aan een flexibel en krachtig lichaam en geeft ontspanning van en verbinding tussen lichaam en geest. Hierdoor ontstaat rust en helderheid. Het lichaamsbewustzijn wordt groter. 

Na jarenlang geworsteld te hebben met vermoeidheid, voel ik me dank zij Qigong weer helemaal fit en heb ik geen klachten meer aan nek, schouders en rug.

 

De lessen bestaan uit eenvoudige oefeningen met veel herhaling. Juist de herhaling geeft een enorme verdieping. De bewegingen zijn zacht en natuurlijk. Er zijn vele vormen van Qigong, de vorm van Qigong die ik beoefen is Zhineng Qigong (zie https://zhigong.nl/zhineng/#).

Aanbod

Samen met Petrus, mijn partner, geef ik op werkdagen meditatieve Qigong in de ochtend en Qigong-sessies in de lunchpauze, en wekelijks Qigong-les op de maandagavond. Het is een samenhangend pakket waarbij de verschillende onderdelen ook apart kunnen worden bijgewoond. Alle bijeenkomsten zijn online. Je kunt met elk onderdeel op elk gewenst moment beginnen.

Ochtendmeditatie Qigong

  • We beoefenen Zang Zhuang, onbeweeglijk staan. Met deze oefening bouw je kracht op: het maakt je fysiek, mentaal en emotioneel sterk. Een mooie oefening die helpt om ook op andere momenten gedurende de dag bewust aanwezig te zijn. Je kunt ervoor kiezen dit onderdeel zo nu en dan bij te wonen, al dan niet op een vaste dag, of juist elke werkdag.

 

Lunchpauze-Qigong

  • Qigong tijdens de lunchpauze is een unieke gelegenheid om alles los te laten en het lichaam goed te laten doorstromen. Deelnemers ervaren dit als een waardevol onderdeel van de dag, het wordt ervaren als ‘fijn en verstillend’, het geeft ontspanning, energie, en structuur aan de dag. Na de lunchpauze-Qigong zet je je werkzaamheden weer voort met een frisse blik, ontspannen lijf en met hernieuwde energie. Net als de ochtendsessie kun je dit onderdeel zo vaak bijwonen als jou uitkomt.

 

Avondcursus Qigong

  • Deze avondcursus kan als los onderdeel gevolgd worden en vormt daarnaast een uitstekende combinatie met de lunchpauze-Qigong. De avondcursus geeft een solide basis en verdieping, de lunchpauze-Qigong ondersteunt je hierin en zorgt voor continuïteit. Van de avondcursus heb je het meeste profijt als je  elke week deelneemt, omdat er een opbouw zit in de cursus.

Met_bal.jpg
rood_stilte.jpg
geel_voren.jpg
rood_boven.jpg
bottom of page