top of page
042B8230 copy.jpg

Ik bied je de ruimte waarin je tot jezelf kunt komen

 • Verlang je naar meer ruimte en ontspanning in je leven?
   

 • Zou je meer energie tot je beschikking willen hebben?
   

 • Wil je graag beter in je vel zitten?
   

 • Meer uit je hoofd en in je lichaam?
   

 • Heb je behoefte aan meer helderheid?
   

 • Zoek je innerlijke rust?
   

 • Heb je behoefte aan iemand die werkelijk naar je luistert, zonder oordeel?

Dan ben je bij mij aan het goede adres.

 

Zowel de coaching als de Qigong die ik aanbied zijn erop gericht om jou meer ruimte, rust en ontspanning in je leven te laten ervaren, zodat je vanuit helderheid en aanwezigheid de juiste beslissingen en passende stappen kunt nemen. 

042B8240 copy 3.jpg

Lunchpauze-Qigong

Na de lunchpauze weer ontspannen, helder en opgeladen aan de slag.

Heb jij dat ook?

 

 • Dat je je maar niet los kunt maken van je werk en je computer?

 • Dat je jezelf gewoon niet de ontspanning geeft die je nodig hebt?

 • Dat je lichaam signalen geeft die wijzen op spanning en blokkades zoals pijn in nek, schouders of rug?

 • Dat je hoofd maar doorgaat met denken en piekeren, je de uitknop niet kunt vinden?

 • Dat je jezelf niet de ontspanning geeft die je nodig hebt?

 • Dat je vaak op wilskracht door de dag heen buffelt en moeheid je vergezelt?

 • Dat je niet helder bent?

Wij mensen in de westerse wereld zijn vaak het contact met ons lichaam kwijtgeraakt. Zeker nu we dag in dag uit achter de computer zitten. Onze aandacht is voortdurend naar buiten gericht.

Hoe zou het zijn om ...

 

... jezelf halverwege de dag los te maken van je activiteiten? Je hoofd leeg te maken, je lichaam te ontspannen en op te laden? Zodat je met hernieuwde energie en een frisse blik je werkzaamheden weer voort kunt zetten?

Wanneer? Hoe vaak?

 

Ik bied alle werkdagen in de lunchpauze Qigong aan. Van 13.00 - 13.30 uur. Online, live via Zoom. Je kunt per dag/week bekijken hoe vaak en op welke dagen je meedoet. Dat is aan jou.

 

Wat doen we tijdens de lunchpauze-Qigong?

Gedurende een half uur doen we met elkaar een aantal oefeningen uit de Zhineng Qigong. Het betreft meditatieve bewegingen met veel herhaling. Niet moeilijk en zeer effectief. Je hoeft geen speciale kleding aan te trekken.

 

Wat is Qigong? Wat levert het op?

 

Qigong is een oude Chinese bewegingskunst. Qigong betekent 'vaardig worden' met energie'. Het bestaat uit eenvoudige meditatieve bewegingen die helpen om het lichaam goed te laten doorstromen. De bewegingen zijn zacht en natuurlijk. Fysieke klachten aan nek, schouders en rug nemen af of verdwijnen. Qigong geeft verbinding tussen lichaam en geest; het effect is helderheid en ontspanning. Qigong in de lunchpauze is een unieke gelegenheid om jezelf te 'resetten'. Na een half uur bewegen zet je je werkzaamheden weer voort met een frisse blik, ontspannen lichaam en hernieuwde energie. Deelnemers ervaren dit als een waardevol onderdeel van de dag. Het wordt ervaren als 'fijn en verstillend', het geeft ontspanning, energie en structuur aan de dag.

 
Jouw investering

Motivatie en intentie maken de weg vrij om dit deel te laten worden van jouw dagelijks leven. En de kosten? Een financiële bijdrage op donatiebasis: je bepaalt zelf je bijdrage.

Aanbod 2022/2023

Qigong

Qigong: elke werkdag om de dag te beginnen. Tijdens de lunchpauze en een avondcursus.

Coaching

Individivuele coaching en relatiecoaching.

Ervaringen van deelnemers

"De lessen van Veronica zijn erg inspirerend omdat haar liefde voor Qigong er aan alle kanten afspat. Daarnaast creëert ze met haar oefeningen een heerlijke flow.

Absolute aanrader!“  

Ricardo

"De lunch-Qigonglessen vind ik ideaal. Ik hoef er geen gekke dingen voor te doen, gewoon de link aanklikken op mijn telefoon, schoenen uit en daar gaan we. De lessen werken ontspannend en ik voel me daarna weer fris in hoofd en lijf. Ik doe nu drie maanden mee en merk dat ik me in het dagelijks leven bewuster ben van mijn houding. Groot voordeel: veel minder last van mijn onderrug. Veronica’s lessen zijn licht en duidelijk. Ze zijn dagelijkse voeding die ik niet meer wil missen."

Claar

042B8248 copy.jpg
Mijn naam

Mijn naam is Veronica Verhees. Sinds iemand mij verteld heeft dat Veronica ‘het ware gezicht’ betekent is de naam een bron van inspiratie voor me geworden.  
 
Ik heb nóg een naam, Jikai. Deze naam heb ik in 2017 ontvangen van mijn Zenleraar, Doshin Michael Nelson. De naam betekent ‘Ocean of Compassion’. Prachtig nietwaar?! Ook deze naam is een bron van inspiratie in mijn leven.

Van ergotherapie naar coaching en Qigong 

Van huis uit ben ik opgeleid tot ergotherapeut. Een ergotherapeut analyseert, traint en zoekt naar creatieve oplossingen om mensen met beperkingen weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Heel mensgericht, praktisch en doelgericht. 

Na jaren van proeven aan verschillende leerscholen heb ik mijn weg, mijn passie gevonden in coaching en in qigong. Het gaat mij erom dat mensen thuiskomen bij zichzelf - in hun lichaam en via het lichaam - en zo hun volledige potentieel tot hun beschikking krijgen. Een inspirerende en verrijkende reis die ik zelf nog steeds maak en die alsmaar verdergaat. Zo’n reis gun ik iedereen! Dit is de drijfveer voor de oprichting van ‘Jikai Coaching & Qigong’. Een bron van inspiratie voor mezelf en hopelijk ook voor vele anderen. 

042B6390 copy.jpg
bottom of page