top of page

Inspiratiebronnen

Zo'n dertig jaar geleden begon ik met mediteren. Ik deed dit in de traditie van Thich Nhat Hanh in een centrum 'leven in aandacht’. De vele boeken van Thich Nhat Han en de retraites die ik heb bijgewoond in zijn traditie zijn een grote bron van inspiratie voor me geweest. In de aandacht, de vertraging, ervoer ik een hele nieuwe kwaliteit van leven.  

Een aantal jaren studie aan de School voor Zijnsoriëntatie, waarvan Hans Knibbe de oprichter is, heeft mij in contact gebracht met de verschillende perspectieven van waaruit we kunnen leven. Er ging een wereld voor mij open.

Ik heb zo'n zeven jaar gewoond in de spirituele woongemeenschap Venwoude. Hier heb ik al mijn overlevingspatronen onder ogen gezien en geleerd hoe het is om in verbinding met anderen te leven. Maar het belangrijkste is dat ik heb geleerd hoe het is om te leven met bezieling en vanuit mijn hart. Chahat Corten was en is een inspirerend voorbeeld voor mij van liefdevolle helderheid. 

Ik heb een tiental Mondo Zen retraites bijgewoond van mijn Zenleraren Jun Po Denis Kelly  (oprichter van Hollow Bones) en Doshin Michael Nelson. Deze prachtige mensen en krachtige leraren hebben mij vertrouwd gemaakt met ‘deep clear heart mind bewustzijn’ en mij geleerd hoe negatieve emotionele reactiepatronen kunnen worden getransformeerd in wijze, compassievolle antwoorden.  

Daarnaast heb ik nog drie inspiratiebronnen die ik niet onvermeld wil laten:

  • Dr. Marc Gafni is een spiritueel leider die op zijn jaarlijkse Festival of Love op zijn unieke, gepassioneerde wijze de volgende boodschap overbrengt: ’We live in a world of outrageous pain. The only answer to outrageous pain is outrageous love’. 

  • Pure Verlichting is een samenwerkingsverband dat ik enkele jaren geleden in het leven heb geroepen met mijn collega's Simone van Dijk, Frank van Haaren en Petrus Ruys; we komen wekelijks samen en in ons samenzijn heb ik al ontelbare malen verlichting kunnen ervaren. Een enorme bron van inspiratie in mijn leven en ook voor de sessies die ik aanbied. 

  • Frank van Haaren is mijn leraar, supervisor en inspirator in de Qigong. 

Inspiratielinks

bottom of page