Qigong
Meditatie

Qigong en meditatie

Qigong is een tweeduizend jaar oude Chinese bewegingskunst. Qi is kortweg energie. Gong is vaardig worden, toewijding geven aan. 

Qiqong betekent meester worden over energie. Het is een meditatieve bewegingsvorm waarbij lichaamshouding, visualisatie en gerichte oefeningen helpen om energie vrij door het lichaam te laten stromen. Het zelfhelend vermogen wordt groter. 

 

Qigong draagt bij aan een flexibel en krachtig lichaam en geeft ontspanning van en verbinding tussen lichaam en geest. Hierdoor ontstaat rust en helderheid. Het lichaamsbewustzijn wordt groter. 

Na jarenlang geworsteld te hebben met vermoeidheid, voel ik me dank zij Qigong weer helemaal fit en heb ik geen klachten meer aan nek, schouders en rug.

 

De lessen bestaan uit eenvoudige oefeningen met veel herhaling. Juist de herhaling geeft een enorme verdieping. De bewegingen zijn zacht en natuurlijk. Er zijn vele vormen van qigong, de vorm van qigong die ik geef is Zhineng Qigong (zie https://zhigong.nl/zhineng/#).

Aanbod

Samen met Petrus, mijn partner, geef ik meditatie in de ochtend, qigong-sessies in de lunchpauze en wekelijks lessen op de maandagavond. Het is een samenhangend pakket waarbij de verschillende onderdelen ook apart kunnen worden bijgewoond. Alle bijeenkomsten zijn op dit moment nog online.

Meditatie

  • De meditatie is een fijne en intieme manier om gezamenlijk de dag te starten. Tijdens de meditatie brengen we de aandacht naar het lichaam en de ademhaling en keren we steeds terug naar het hier en nu. Een mooie oefening die helpt om ook op andere momenten gedurende de dag bewust aanwezig te zijn. 

 

Lunchpauze-qigong

  • Qigong tijdens de lunchpauze is een unieke gelegenheid om alles los te laten en het lichaam goed te laten doorstromen. Na een halfuur oefenen voel je je vitaal en gelouterd. Deelnemers ervaren dit als een waardevol onderdeel van de dag, het wordt ervaren als ‘fijn en verstillend’, het geeft ontspanning, energie, en structuur aan de dag.

 

Avondcursus qigong

  • Deze avondcursus kan als los onderdeel gevolgd worden of samen met de lunchpauze-qigong, en dat is een uitstekende combinatie. De avondcursus geeft een solide basis en verdieping, de lunchpauze-qigong ondersteunt je hierin en zorgt voor continuïteit.

 

Alle bijeenkomsten zijn op dit moment nog online. 

Veronica_Qgong
Veronica_Qigong
Veronica_Qigong