top of page
Qigong
Qigong

Qigong is een tweeduizend jaar oude Chinese bewegingskunst. Qi is kortweg energie. Gong is vaardig worden, toewijding geven aan. 

Qigong betekent meester worden over energie. Het is een meditatieve bewegingsvorm waarbij lichaamshouding, visualisatie en gerichte oefeningen helpen om energie vrij door het lichaam te laten stromen. Blokkades - zoals pijn en stijfheid - nemen af. Het zelfhelend vermogen neemt toe.

 

Qigong draagt bij aan een flexibel en krachtig lichaam en geeft ontspanning van en verbinding tussen lichaam en geest. Hierdoor ontstaat rust en helderheid. Het lichaamsbewustzijn wordt groter. 

Na jarenlang geworsteld te hebben met vermoeidheid, voel ik me dank zij Qigong weer helemaal fit en heb ik geen klachten meer aan nek, schouders en rug.

Wat Qigong mij bovenal geeft is de ervaring van ‘thuis zijn bij mezelf’, het bewonen van mijn lichaam. Dit is een verrijking van mijn leven.

 

De lessen bestaan uit eenvoudige oefeningen met veel herhaling. Juist de herhaling geeft een enorme verdieping. De bewegingen zijn zacht en natuurlijk. Er zijn vele vormen van Qigong. De vorm van Qigong waarin ik ben opgeleid is Zhineng Qigong.

bottom of page